BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Люси Дяковска и Милица Гладнишка пеят „АББА Симфони“ на върха на Бунарджика тази събота

ПЪТЯТ КЪМ ВЪРХА 4 Пътят към върха архив

27.06.2024

Четвъртото издание на „Пътят към върха“ води повече от 50 артисти, които ще се разгърнат на 6 сцени. Входът за всички концерти е свободен!

Четвъртото издание на „Пътят към върха“ с повече от 50 артисти, които ще се разгърнат на общо на 6 сцени, ще превземе хълма Бунарджика в събота. Организаторите и този път са заложили в програмата разнообразни по жанр и стил концерти, подходящи за различните вкусове и предпочитания на публиката.

На 29 юни 2024г. с начало в 16.00 часа и край в 22.30 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се насладят на класическа, джаз и поп музика, ще има DJ и множество изненади, които включват участието на публиката на импровизираните сцени. Всички те ще водят публиката към сцената на Върха на хълм Бунарджика, където е големият концерт – ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, позната от немската поп банда No Angels и Милица Гладнишка, актрисата, която великолепно пее джаз,  заедно с Плевенската филхармония – един от първите оркестри в България, готови да разчупят музикалната си програма и репертоар и всичко това под диригентската палка на младия и талантлив Георги Милтиядов, който е автор на аранжиментите и пианист. Началото на върха е в 21.00 часа. „АББА Симфони“ включва песни на вечната и обичана в цял свят шведска четворка, в изцяло нов симфоничен аранжимент.

На 6-те сцени ще видим още Hot Club De Plovdiv, Оркестър за всички – Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ и ЦНСТ „Детска къща“, Деца срещат джаза – Music Space, Кейко Танака –флейта, Брас -квартет „Августа Траяна“, Мартин Денев DJ set и Галерия „Етерна“.

Организатор на „Пътят към върха 4“ е Община Пловдив, отдел „Култура, археология и културно наследство, със съдействието на район „Централен“. Куратор на програмата е фондация „Арт Кънекшън“, ръководено от джазмена Петър Салчев.  Входът за всички концерти е свободен!

Сцена 1– АКВЕДУКТ, между 17.30 – 20.00 часа

„Оркестър за всички“, Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ със занимателна музикознайница за малки и големи, концерт на детски камерни състави, Детски оркестър „Дивизи“ и Камерен оркестър със солисти Борис и Симеон Стойчеви – ученици в НУМТИ „Добрин Петков“, Пловдив. Диригент е Иван Русев – студент в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, Пловдив. Идейната концепция е на доц. Диана Петкова.

Сцена 2– АЛЕЯТА ПРЕД  ЛЕТЕН ТЕАТЪР БУНАРДЖИКА, начало в 16.00 часа

Галерия „Етерна“ очаква малчуганите и техните родители на детска работилница „Нарисувай лятото с тебешир“, под вещото ръководство на педагози по изобразително изкуство.

Концерт „Децата срещат джаза“ – отворена сцена с образователна цел, без възрастови ограничения. Малки и големи ще могат да импровизират заедно с утвърдени джаз музиканти. В това необикновено пътешествие, участниците ще бъдат водени от Петър Койчев – китара, Живко Братанов – пиано, Преслав Пеев – саксофон, Христо Минчев – бас, Александър Каменов – барабани, Светлина Христова – водещ и вокал. В концерта ще участват деца и младежи, изпълнители от Музикален център Music Space.

Сцена 3 – ФИТНЕС ПЛОЩАДКАТА, между 17.30 – 20.00 часа

Концерт на Брас-квартет „Августа Траяна“ от Стара Загора. Уникалният тромбонов брас-квартет ще ни представи богат репертоар от различни епохи и жанрове, евъргрийни и съвременни джазови произведения. Съставът от виртуозните тромбонисти е сформиран по идея на Стилиян Митев, дългогодишен водач на тромбоновата група в оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. Той събира талантите Димитър Тенев, Димитър Димитров и диаманта на групата Катрин Шул, които също са част от оркестъра на операта.

Сцена 4   – JAZZ , между 17.30 – 20.00 

Концерт на „Hot Club de Plovdiv“ – джаз квартет, ориентиран към корените на мануш джаза. Групата е в състав: Петър Койчев (китара), Любомир Толумбаджиев (цигулка), Момчил Ангелов (китара) и Христо Минчев (контрабас).  Четиримата музиканти следват автентичното за началото и средата на ХХ век, суинг звучене на Джанго Райнхард и Стефан Грапели. Едно пътешествие през времето и „златните години на европейския джаз“.

Сцена 5 –  ПОСЛЕДНИЯТ ЗАВОЙ ПО ПЪТЯ КЪМ ВЪРХА, между 17.30 – 20.00  часа

Концерт на флейтистката Кейко Танака. Тя е родена в Япония, а в момента е водач на флейтите в Държавна опера – Стара Загора

Сцена 6 –  НА ВЪРХА, начало – 19.30

Диджеят Мартин Денев представя новия си DJ set. Мартин е пианист, кийбордист, композитор и Диджей. Завършил е Музикално училище в Пловдив с пиано, след това Консерватория в Ротердам, Нидерландия, със специалност „Джаз“. Следва една година „Джаз пиано“ в Бъркли, Бостън, а след това „Латино пиано“ в Сантяго де Куба. Мартин е участвал на стотици фестивали и форуми на пет континента и е делял сцена с някои от най -изявените музиканти и певци на нашето време. В „Пътят към върха“ Мартин Денев участва за пореден път, като и сега той е подготвил интересна програма.

От 21.00 часа – Концерт ABBA SYMPHONIE с участието на Люси Дяковска, Милица Гладнишка и Плевенската филхармония, диригент Георги Милтиядов

Времетраене на концерта – 1.30 мин.

 

Вход свободен!

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!