BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров: Народният събор в „Лаута” възражда интереса към българския фолклор

07.06.2021

Костадин Димитров

В продължение на два дни парк „Лаута” посрещна близо 60 000 гости и участници на шестия „Народен събор Пловдив”. Такава е равносметката на организаторите. Кметът на „Тракия” Костадин Димитров отправи специални благодарности на двигателите на събитието Димитър и Петя Михови от фирма „Ясмина”, на общинските предприятия „Чистота”,  „Градини и паркове”, „Общинска охрана”, „ОКТ”, на органите на ОД на МВР, доброволческото формирование „Пловдив 112” и на всички, които допринесоха за организацията и провеждането на този празник.

„Трябва да се гордеем с уникалния български фолклор, с нашите традиции и обичаи. Те са ни съхранили като род и народ и за това трябва да ги предаваме на бъдещите поколения. Интересът към нашия фолклор  се възражда и все повече хора пеят и танцуват български народни песни и танци. За това е важно те да имат сцена, на която да се изявят.”, заяви Костадин Димитров.

Той допълни, че през изминалите 10 години той и екипът му работят с постоянство и грижа за облагородяването на „Лаута” и превръщането му в предпочитано място от пловдивчани. Освен на много спортни изяви, все по-често паркът е домакин на различни културни събития. „Народен събор Пловдив” се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар 2021.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!