BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Костадин Димитров свиква работна среща за проекта „Модър-Царевец“

modar-zarevez (1) modar-zarevez (8)

30.11.2023

Кметът Костадин Димитров организира следващата седмица среща на представителите на всички фирми и институции, които имат отношение към работата по проектите „Модър-Царевец“ и за изграждане на Южния обходен колектор. Това стана ясно по време на инспекцията на обекта от градоначалника и заместник-кмета по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов.

На срещата ще бъде решено как, след полагането на колектора от строителната фирма ДЗЗД „Еко Проект – Пловдив“, най-бързо да бъдат преместени електрическите кабели и да бъде положен чугуненият водопровод в обсега от ул. „София“ до „Перуника“, за да продължи работата по автомобилния пробив от изпълнителя „Драгиев и Ко“.

„Ще положа максимални усилия, за да отворим този участък за движение във възможно най-кратък срок и да бъде готова връзката между районите „Западен“ и „Южен“, посочи Костадин Димитров.

Той припомни, че по време на проверката преди 10 дни е поставил ясни задачи на компаниите, ангажирани с проектите.

„Преди 10-и дни бях тук и поставих ясна задача – до 3 месеца обектът да бъде завършен. Ще помагам на фирмите да направят своите отстъпки, за да приключат работата в срок“, категоричен е кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той допълни, че вчера е пуснато движението по бул. „Христо Ботев“ , а изпълнителите на останалите големи пътни ремонти в Пловдив обещават да приключат част от тях до Нова година, за да се облекчи трафика в Пловдив.

225 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!