BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров с поздрав за 15 септември

ILK09730

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

Настъпва първият ден от новата учебна година – 15 септември – ден, в който децата се завръщат в класните стаи след дълго прекъсване и месеци на дистанционно обучение, ден, в който емоциите със сигурност ще са по-големи, в който учителите ще срещнат очите на своите ученици, ще могат да усетят тяхното вълнение и да споделят техните мечти.

Този ден е значим за цялото ни общество, защото в годината на изпитания и в ситуация на епидемия от КОВИД, ние трябва да продължим нормалния учебен процес и да гарантираме неговата безопасност. Всички сме убедени, че децата се справят по-добре, ако са в класните стаи и затова сме направили необходимото да осигурим тяхната спокойна работа. Важно е да бъдем дисциплинирани – ученици, родители, учители и цялото общество. Нека спазваме необходимите мерки и внимателно следим обстановката.

Дистанционното обучение в общинските училища в Пловдив бе успешен тест за нашата технологична подготвеност, за нашата възможност да работим в новите условия и всички Вие – учители и ученици, се справихте прекрасно.

Дигиталната революция направи информацията и знанието достъпни, събра ги в телефона, но още повече се очерта ролята на Учителя. Той е този, който може да преведе подрастващите през масивите от данни и да им помогне да ги разбират, отсеят и използват, да ги научи правилно и критично да подбират източниците си.

Вярвам, че всички ние, семейството и училището, ще направим така, че децата ни да се чувстват сигурни и успешни. Нека да търсим силните им страни, да ги подкрепяме, да им даваме увереност, че могат и че всичко, което научават ще им помогне в живота, за да вървят през него достойни и щастливи.

На добър час!

Бъдете здрави!

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ, 15.09.2020 г.          

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ, гр. Пловдив                    

 

53 total views, 53 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!