BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров с искане към АПИ заради транспортен хаос на Околовръстното шосе

Във връзка с множество сигнали и оплаквания, постъпили в Община Пловдив заради настъпил транспортен хаос при ремонта на втория участък от Околовръстното шосе, кметът на Пловдив Здравко Димитров търси съдействие от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Със заповед на агенцията 53-00-576 от 09.03.2021 година се затваря участъкът от републикански път II-86 (Околовръстното шосе) от км 6+945 до км 12+540. Така на практика жителите на селата в Родопската яка и най-вече тези живеещи в Марково, са лишени от възможността да стигнат до селото или да слязат в Пловдив. Най-голямата част от сигналите и оплакванията са именно от жители на селата в Родопската яка, които са имали затруднения с придвижването днес сутринта, след затварянето на участъка от Кръговото кръстовище на Кукленско шосе и Околовръстния път, до светофара на пътя за Първенец.

„Настоявам АПИ да променят заповедта си и да оставят поне един от пътищата към Марково да функционира, като не затварят целия шесткилометров участък, а ремонта да се извършва поетапно. Ние в Пловдив вече имаме опит с нощно полагане на асфалт на възлови кръстовища в града и мога да уверя, че така проблемите пред гражданите са значително по-малко. Не виждам причина този способ да не бъде приложен и при ремонта на Околовръстното шосе“, коментира кметът на Пловдив Здравко Димитров.

99 total views, 99 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!