BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров се срещна с екипа на Комплекса за социални услуги „Св. Петка“

Кметът Здравко Димитров посети Комплекс за социално-здравни услуги „Света Петка“ по покана на директорката Петя Вълчева, за да се запознае на място с работата на социалните работници и грижата за децата. В срещата с екипа участва и зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

В него са настанени 16 деца и младежи с увреждания. Дневният център за деца и младежи с множествени увреждания е с капацитет от 20 души, за които се грижат логопед, психолог, рехабилитатор и детегледач.

По време на срещата стана ясно, че в рамките на последните 9 месеца директорката е предприела редица реформи в дома в изпълнение на политиката на община Пловдив за повишаване качеството на услугите.

Като начало  извършва наложителни ремонти в стаите на децата, подменя легла, матраци и чаршафи и завивки. Заедно с целият екип облагородяват  двора, за да могат децата да го използват и да прекарват повече време в него. Всички служители се включват и в ремонта на оградата.  Петя Вълчева заварва и неефективно видеонаблюдението в помещенията, в които са настанени децата с увреждания. Тя предприема необходимите действия, за да гарантира сигурността им и да има постоянен надзор и ефективна грижа. Предприема също действия за разчистване на мазето и тавана на сградата, за да ги освободи от ненужни вещи и ги дератизира.

„Виждам, че новият директор работи активно и екипът в дома е сплотен около грижата за децата, които имат нужда от спокойствие и топлина“, коментира кметът като даде висока оценка за работата на Петя Вълчева.  Той сподели, че повече от 20  години има отношение към този дом и го е посещавал и подкрепял с дарения още преди да се занимава с политика.

72 total views, 72 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!