BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров изпрати Цвети Пиронкова за Париж с пожелание за успех

_DSC2898 _DSC2892

Кметът на Пловдив Здравко Димитров покани първата българска тенис ракета Цветана Пиронкова в Община Пловдив, за да отличи изключителното й постижение от миналата седмица на турнира US Open в САЩ. Пиронкова дойде заедно със своя брат – Енчо Пиронков, и с д-р Георги Крумов, вицепрезидент на българската тенис федерация. На срещата присъства и зам.-кметът по младежки дейности и спорт Георги Титюков.

„Конкуренцията в тениса е жестока и това прави успеха Ви още по-впечатляващ, призна го дори Серина Уилямс след края на мача ви. Да бъдеш майка е най-големият дар. Майчинството дава на жените допълнително сила, това го показа и Стефка Костадинова, която записа най-добрите си постижения, след като роди“, заяви кметът.

От своя страна Цвети Пиронкова благодари за подкрепата на всички българи. Тя сподели, че се готви усилено за турнира в Париж и прекарва колкото се може повече време с детето си.

На срещата се коментира, че дори в ситуация на пандемия и множество ограничения, Пловдив може да се гордее с изключително силна спортна година.

Здравко Димитров пожела на Пиронкова успех и на предстоящото Открито първенство на Франция, за което пловдивчанката получи „уайлд кард“ и й подари за спомен реплика на маската на тракийския владетел Севт III.

27 total views, 27 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!