BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравко Димитров: Започваме мащабна проверка на елзахранването на всички временни обекти в Пловдив

_DSC6251 _DSC6247

Започваме мащабна проверка на всички временни обекти, за да установим дали ел захранването им е обезопасено и дали е законно. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след работна среща с кметовете на райони и зам.-председателя на СД на „Електроразпределение Юг“ ЕАД  Здравко Братоев. В нея участваха също Главният архитект на общината Димитър Ахрянов и зам.-кметовете по строителство и транспорт Пламен Райчев и Тодор Чонов.

„Необходими са превантивни мерки, за да не се допуска подобен инцидент като в София, при който загина 16-годишно момче“, подчерта кметът. Той обясни, че  ще бъдат сформирани комисии, в които ще влязат представители на общината, районните администрации и експерти от „Електроразпределение Юг“ ЕАД.

В обекта на проверката ще бъдат включени всички временни обекти в училищата, детските ясли и градини, както и всички обекти на ОП „Общински пазари“. ОП „Организация и контрол на транспорта“ също ще се включи в мащабната акция като извърши проверка на всички стълбове на уличното осветление и на светофарните уредби, заедно с електрическите табла, които ги захранват. Всички останали общински предприятия също ще проконтролират обектите, които са на тяхно управление.

66 total views, 66 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!