BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

За първи път Група от експерти за борба с трафика на хора към Съвета на Европа посети град Пловдив

IMG_0212

За първи път Група от експерти за борба с трафика на хора (ГРЕТА) към Съвета на Европа (СЕ) посети град Пловдив. Визитата се състоя в рамките на Третия кръг на оценка на държавите – страни по Конвенцията на СЕ за борба с трафика на хора и ще допринесе за изготвянето на доклад за напредъка на България по изпълнение на Конвенцията. Фокус на Третия оценъчен кръг е „Достъп до правосъдие и ефективни правни средства за защита на жертвите на трафик на хора“.
Домакин на събитието бе Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив, с която ГРЕТА изяви желание за среща, като представители на заинтересованите страни в областта на борбата с трафика на хора на местно ниво. Посещението на експертите в Пловдив се състоя през вчерашния ден в Дома на културата „Борис Христов“.
В делегацията от СЕ взе участие г-н Кевин Хайланд (член на ГРЕТА) и г-жа Петя Несторова (изпълнителен секретар на Конвенцията на СЕ). От страна на институциите от град Пловдив присъстваха: заместник районен прокурор Румяна Зайкова- Калеева – Районна прокуратура, гр. Пловдив; съдия Катя Боева – Районен съд, гр. Пловдив; инсп. Елена Запрева – Сектор „БОП“ – Пловдив, Пазарджик и Смолян; Димитър Ставрев – Регионално управление на образованието, гр. Пловдив; Светлана Тодорова – Дирекция „Социално подпомагане“, гр. Пловдив и Галина Гълъбова – МКБППМН – район „Тракия“.
От страна на неправителствения сектор участваха: Нели Караджова – Сдружение „Национална асоциация за развитие и подкрепа“, Милена Христова, Христина Сотирова – Сдружение „Алианс за равни права и устойчивост“, Таня Георгиева – Български Червен кръст – Пловдив и адв. Милена Кадиева – Фондация „Джендър алтернативи“.
Работната среща премина през два етапа, в които бяха обсъдени въпроси, свързани с актуалните тенденции на престъпленията на местно ниво и дейности за противодействие на този феномен, координация с институциите при работа по конкретен случай, както и подпомагането и подкрепата на жертви на престъпления.
В края на събитието, секретарят на Местната комисия за борба с трафика на хора, Таня Иванова поднесе от името на Община Пловдив протоколни подаръци, съдържащи рекламни материали за град Пловдив, като пожела на гостите при следващото им посещение да успеят в рамките на визитата си да се запознаят с културно историческите забележителности на най-стария жив град в Европа.

P1380322

33 total views, 33 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!