BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Засадиха десетки фиданки при зелена инициатива в „Тракия“

19.11.2022

Засадиха десетки фиданки при зелена инициатива в „Тракия“

80 нови дръвчета допълват от днес зелената система в най-младия пловдивски район. 50 ясена и 30 декоративни червенолистни сливи бяха засадени в съботния ден зад блок № 84  при съвместна инициатива на софтуерната компания „МенторМейт“, Гората.БГ и кмета на „Тракия“ Костадин Димитров. Фирмата традиционно подкрепя различни зелени инициативи и е един от дарителите на Гората.БГ, които осигуриха фиданките за днешната залесителна акция. Тя бе осъществена с помощта на ОП „Градини и паркове“.  

„Всяко засадено дърво е мисъл за бъдещето на квартала ни и на града ни. Признателен съм на Петко Стоянов и екипа на „МенторМейт“, на Никола Рахнев от Гората.БГ и на всички служители и техните семейства, които отделят от личното си време за облагородяването на публичните пространства“, заяви  Костадин Димитров. Той припомни, че всяка година в района се засаждат стотици нови фиданки.  

И през този сезон кампанията „Засади дърво – създай живот“, инициирана от кмета на „Тракия“, продължава и се радва на  интерес от фирми, организации и граждани. Ако имате повод – личен или фирмен, може да дарите фиданки и да засадите дърво в границите на района, където има определени общински терени, предназначени за залесяване. За съдействие всеки, който желае да се включи в кампанията, може да се обади на телефон 032 68 23 23 или пишете на имейл trakia@plovdiv.bg, уточняват районното кметство.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!