BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В „Лаута” започва „Народен събор Пловдив”

04.06.2021

Народен събор Пловдив 2021

Точно в 12 часа утре – 5-ти юни 2021 г., събота, ще бъде даден официалният старт на „Народен събор Пловдив”, който се провежда в парк „Лаута” за шести път. Церемонията ще се състои на първа сцена, а веднага след нея започва атрактивна възстановка на Комитет „Родолюбие”. Събитието ще се проведе в събота и неделя и в него ще се включат повече от 4000 участници от цялата страна.

Освен богатата програма на двете сцени в „Лаута”, посетителите ще могат да видят изложби на автентични народни носии, старинни оръжия, занаятчийски произведения, да вземат уроци по народни танци или да се включат в хоротеката на открито. Предвидени са и атракции за най-малките гости, концерти на фолклорни ансамбли, гайдарски състави, оркестри и др.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и организаторите от „Ясмина” конят пловдивчани и гостите на града заедно да съпреживят магията на българския фолклор.

Събитието е част от Културния календар 2021 и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Цялата програма може да видите в прикачените файлове.

Програма 5 юни – събота
Програма 6 юни – неделя

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!