BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В „Капана“ организират музикално събитие с роял и солисти на Опера Пловдив на открито тази неделя

20181019-ABT03539

„Капана“ отговаря с елегантен класически концерт на шумното попфолк предизвикателство и казва „Не” на чалгата

Обектите в зоната организират музикално събитие с роял и солисти на Опера Пловдив на открито тази неделя

„ В Капана няма място за чалга. Няма и да има!”. Зад това послание се обединиха почти всички обекти в квартала на творческите индустрии, след опетняването на усилията им миналата неделя, в която в емблематичната градска зона бе скандализирана от шумно попфолк парти на открито. Занаятчии, собственици на заведения и търговски обекти ЗАЕДНО решиха да отговорят на случилото СЕ на известния като „Широкото” площад преди няколко дни . Те твърдо заявяват, че в рамките на последните пет години Капана се превърна в символ на културното и градско развитие на Пловдив. И че там важат естетически правила, които не трябва да бъдат пренебрегвани.

За да се извинят на посетителите си за случилото се миналата неделя, обектите в Капана поканиха Опера Пловдив за музикално събитие на същия площад – „Широкото”.

В неделя, точно в 20 ч., солистите Вера Гиргинова, Евгения Ралчева, Светлана Иванова и Август Методиев ще изпълнят класически арии на обичани опери и оперети. Ще ги подкрепи роялът на Ралица Ботева.

Капана кани всички в неделната вечер да се насладят на класическата музика и да заявят. Нека ЗАЕДНО да заявим, че има граници, които не трябва да се прекрачват.

25 total views, 25 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!