BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Величко Родопски и Георги Титюков посрещнаха Купата на Евроволей 2021 в Пловдив

волейбол (4) волейбол (5)

Изпълняващият длъжността кмет на Община Пловдив Величко Родопски и заместник-кметът Георги Титюков присъстваха на официалното представяне на Купата на Европейското първенство по волейбол за жени, което ще се проведе в четири града. Пловдивската зала „Колодрума“ ще бъде домакин на мачовете в едната от групите, като тук ще се играят и четири от осминафиналите и два четвъртфинала. Полуфиналните битки и спорът за трофея ще бъдат в сръбската столица Белград.

На брифинга за представянето на трофея присъстваха Любомир Ганев – президент на волейболната федерация, треньорът на националния отбор Иван Петков, капитанът на тима Елица Василева и съотборничките й Ева Янева и Гергана Димитрова.

„Щастлив съм, че Пловдив беше избран за това голямо признание да посрещне Европейско първенство по волейбол. Тук имаме чудесно съоръжение като „Колодрума“ и се надявам трофеят да остане в Пловдив“, заяви Величко Родопски.

„За нас бе естествено да се спрем на Пловдив за домакинството на мачовете от нашата група – първо заради успехите на ВК „Марица“ Пловдив, а и защото в лицето на Община Пловдив срещнахме партньор, с който си поставихме високи цели“, подчерта президентът на БФВ Любо Ганев.

Златната купа е висока 74 сантиметра и тежи над 9 килограма, а изработването й е отнело над 3 месеца. Тя е дело на същата фирма, която прави Световната купа по футбол и трофеите в Шампионската лига.

Преди старта на шампионата Купата ще направи тур из Пловдив и желаещите могат да се снимат с нея. На 13 август трофеят ще бъде на Римския стадион, на 14 август ще бъде изложен в Цар-Симеоновата градина, а на 15 август – до фонтана пред Общината.

Стартът на българския отбор на първенството е на 18 август срещу състава на Гърция. Освен двата тима в групата са още Германия, Чехия, Полша и Испания.

волейбол (8) волейбол (6)

236 total views, 82 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!