BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Безплатна „Синя зона“ на 24 и 25 май

sinq_zona

За 24 май два поредни дни пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират колите си в „Синя зона“ безплатно. Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост тази година се пада в неделя, поради което 25 май (понеделник) официално е обявен за почивен ден.

Директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ инж. Ненко Калакунов напомни, че на официалните празници и свързаните с тях почивни дни престоят в пловдивската „Синя зона“ не се заплаща. Нейното работно време е от понеделник до събота включително – от 08:30  до 17:30 ч.

Цената за един час е 2 лева, като таксуването става чрез закупуване на талони или изпращане на SMS на номер 1332. По думите на инж. Калакунов именно SMS-ите са най-ползваната опция за плащане на престоя в „Синя зона“. Все по-предпочитани са и 53-те паркинг автомата, които дават възможност за 30-минутен престой срещу 1 лев, но е важно издадените от тях талони да се поставят върху таблото на автомобилите.

65 total views, 65 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!