BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Читалище „Съвременник-1986” в „Тракия” с жест за Деня на книгата

23.04.2021

Ръчно изработени книгоразделители със сентенции на известни писатели получиха за Световния ден на книгата кметът на „Тракия” Костадин Димитров и служителите на районната администрация.

Ценните подаръци са сътворени от членовете на детската любознателница „В царството на книгите” към читалище „Съвременник-1986” в блок 140. Те бяха донесени в кметството от секретаря на културния център Вера Аврионова – Станджикова и предадени на заместник-кмета Веселина Стоянова и секретаря на район „Тракия” Женя Петкова.

С този жест искаме да изразим благодарност за подкрепата, която получаваме от кмета Костадин Димитров и неговия екип. В труден за нас момент той откликна и ни помогна да възстановим нашата зона на креативност”, заяви Вера Аврионова – Станджикова.

Секретарят на НЧ „„Съвременник-1986” сподели, че през последните години броят на читателите се увеличава. Дори и по време на пандемията читалищната дейност не стихва, като много от събитията се провеждат виртуално.

23-ти април е провъзгласен за Международния ден на книгата и авторското право от ЮНЕСКО през 1995 г. С отбелязването му светът отдава специално внимание на книгите и цели да насърчи четенето и книгоиздаването.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!