BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Футболни капитани: Приемете куче в дома си, ще е пълен с любов

2 5

26.10.2021

Под бурните аплодисменти на публиката, капитаните на “Ботев” (Пловдив) и “Лудогорец” излязоха на терен придружени от кученца от общинския приют в Пловдив. Непосредствено преди началото на срещата на двата тима тази вечер, капитанът на “Ботев” Тодор Неделев и колегата му от “Лудогорец” Кирил Десподов излязоха с малките обитатели на приюта в ръце с цел да поощрят осиновяването на бездомни кученца.

Благородната инициатива е на пловдивския общински приют за безстопанствени кучета, подкрепена от футболните клубове на “Ботев” и “Лудогорец”. Минути преди началото на срещата юношите на “Ботев” разпънаха плакат с призив “Бъди съпричастен”, за да насърчат одомашняването на четириногите приятели.

“Заставаме зад каузата „Доброто продължава“ и призоваваме всеки, който иска да се сдобие с нов член на семейството си да приеме куче в дома си, защото така той ще е пълен с любов”, коментираха футболистите.

Инициативата се осъществява за първи път в България, след нейния дебют в Румъния от футболистите на Динамо (Букурещ). Тя ще продължи и през следващите месеци като в нея предстои да се включат играчите от “Локомотив”.

Повече информация за кученцата можете да намерите на Фейсбук страницата на приюта: https://www.facebook.com/groups/833422206705265  или на място на адрес 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“.

56 total views, 56 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!