BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фондация за регионално развитие “Рома” и Община Пловдив отбелязват Международния ден за правата на човека

Всяка година на 10 декември светът отбелязва Международния ден за правата на човека. На тази дата през 1948 г. е подписана Всеобща декларация за правата на човека, която е един от най-важните документи на Организацията на обединените нации след края на Втората световна война.

Във връзка с това Фондация за регионално развитие “Рома” и Община Пловдив отправят покана за събитие „Международен ден на правата на човека“, което ще се проведе на 09.12.2022 г. /петък/ в 15:00 ч. в Голяма конферентна зала в ДК „Борис Христов“.

Програмата включва презентация относно история на създаването на Международния ден за защита правата на човека, дискусия, мнения и становища на участниците, свързани с правата на човека и кратка музикално – артистична програма.

Проявата се организира като част от дейността за толерантност по проект „Създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в кв. „Столипиново“, който се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г. https://www.eeagrants.bg

Стойността на проекта е  2 310 451 лв.

91 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!