BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ отбелязаха Световния ден на околната среда

1

06.06.2024

Експерти от Дирекция „Опазване на околната среда“ при Община Пловдив и представители на „Ойл рециклейшън“ ЕООД гостуваха на четвъртокласниците от СУ „Любен Каравелов“ по повод Световния ден на околната среда, който се отбелязва на 5 юни.

Еколозите проведоха открит урок на тема „Как да се грижим за опазване на околната среда и да събираме разделно отпадъците? Кои са правилните действия с опасни отпадъци от отработени масла?“.

Учениците изслушаха презентация и участваха във викторина, като демонстрираха познания за опазването на околната среда, за разделното събиране и рециклиране на отпадъците, за видовете отпадъци и как те трябва да се третират.

За усърдието си децата получиха индивидуални награди, с които ще могат да поддържат и надграждат познанията си и ще ги споделят със своите приятели и семейства.

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни, за да насърчи действията за опазване на околната среда.  От своето честване за пръв път през 1974 г. кампанията се е превърнала в глобална платформа, посветена на опазването на природата, която се популяризира в над 100 страни.

Навсякъде по света екосистемите са застрашени – от гори и сухи земи до земеделски земи и езера. Природата, от която зависи съществуването на човечеството, достига повратна точка. Ето защо Световният ден на околната среда през 2024 г. се фокусира върху възстановяване на качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждането на устойчивост под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.”

 

362 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!