BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уникалният Голям детски концерт в МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” празнува своя 10-годишен юбилей

ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ 29 МАЙ

26.05.2022

Уникалният Голям детски концерт в Пловдив, сбъднал една от прекрасните идеи на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” – случващата се на живо приемственост в изкуството, превърнат не само в традиция, но и в емблематичен акцент на фестивала, празнува своя десет-годишен юбилей.

За десети пореден път, това изключително значимо младежко събитие ще привлече младежката публика и любознателната общественост към откритата сцена на Римския стадион. На тази сцена, прославила се като един от най-посещаваните туристически обекти, с отглас от древния Филипопол, където някога се провеждали прочутите Питийски игри, съпровождани и от музикални състезания, днес всяка пролет си дават среща индивидуални изпълнители и състави от цяла България, отдали талант и сърце на музикалното изкуство.

За десет години повече от 1200 талантливи млади изпълнители са музицирали с огромен успех на сцената на Голям детски концерт. Винаги изненадващите, оригинални форми на този проект, с почит към миналото и с поглед към настоящето и бъдещето, ежегодно представят разнообразни платформи, жънещи триумфален успех.

Неизменен партньор в това голямо събитие за Пловдив и цяла България през годините е НУМТИ „Добрин Петков“. Концертът, който поставя началото на тази изключителна традиция преди повече от 10 години, е под наслов „Небесни звуци за кавал и струнни“ с участието на оркестъра на НУМТИ със солист знаменития Теодосий Спасов, наричан с възхищение от публиката “Кавалджия номер Едно на планетата”.

Тази година на 29 май от 18.30 ч. на Римския стадион ще бъде ознаменуван десет-годишният юбилей на Голям детски концерт – „Небесни звуци за кавал и струнни II“, който ще очертае своеобразен паралел с началото и отново ще представи талантливия оркестър на НУМТИ „Добрин Петков“ със солист Теодосий Спасов и диригент Константин Добройков! Както във всички предишни издания, Голям детски концерт ще посрещне своята вярна публика от деца, ученици и студенти, техните родители, баби и дядовци.

Входът е свободен!

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” се финансира от Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “МузикАртисимо”, Министерство на културата.

Уникалният Голям детски концерт е част от програмата на „Празник на детето в Стария град“ 29.05. – 05.06.2022 г., за който ОИ „Старинен Пловдив“ подготвя поредица от интересни събития.

 

29 май (неделя), Римски стадион

18:30 ч. – ДЕСЕТИ ЮБИЛЕЕН ГОЛЯМ ДЕТСКИ КОНЦЕРТ

„Небесни звуци за кавал и струнни” II с участието на: Оркестър на НУМТИ „Добрин Петков”, солист ТЕОДОСИЙ СПАСОВ – кавал, диригент КОНСТАНТИН ДОБРОЙКОВ – част от програмата на XIII-то издание на МФ „Дни на музиката в Балабановата къща”

 

60 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!