BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Товарен електромобил подпомага работата на кметството в „Тракия”

22.11.2021

Товарен електромобил подпомага работата на кметството в „Тракия”

Електрически товарен автомобил подпомага работата на администрацията в район „Тракия”. Той е произведен в Пловдив и е предоставен за временно ползване от производителя „Милара интернешънъл”.

„Благодаря на собственика Красимир Петков и на екипа на компанията за предоставената възможност да използваме екологичен транспорт във всекидневната ни работа. Той е безшумен и удобен за работа в обществени пространства”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Товарният електромобил подпомогна провеждането на първата Мисия „Лаута” на 2-ри октомври тази година и с него бе извозван събрания при акцията битов отпадък.

Камиончетата са местно производство и могат да бъдат изработени в зависимост от нуждите на потребителите с различни отделения за товар – от стандартни алуминиеви контейнери до пръскачки за вода.

„Като администрация се стремим да бъдем пример и да поощряваме използването на екологичен транспорт. Именно за това още от първия ми управленски мандат заедно с експертите от районното кметство се придвижваме с електрически скутери и велосипеди при изпълнение на задачите си”, сподели още кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Много са и инициативите за популяризиране на „зеления” транспорт в най-младия пловдивски район, като най-мащабната е откриването всяка пролет на велосезона в „Тракия”.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!