BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Там, където не сме“ с музика на Шопен, поезия на Георги Господинов и балет с премиера в Нощта на театрите в Пловдив

Photo credit @Atanas Kanev 1

02.11.2023

Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт „Там, където не сме“ с музика за пиано на Фредерик Шопен и поезия на Георги Господинов събира виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета на сцената на Драматичния театър – Пловдив в Нощта на театрите на 18 ноември 2023г. от 19:00ч. Това е спектакъл, който се преживява дълбоко и помни дълго, защото пленява всяко сетиво. Пианистката Венета Нейнска, актрисата Дария Симеонова и балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков ще преплетат класическата музика на Фредерик Шопен със стиховете на Георги Господинов и искрената хореография на чувствеността в представление, което обединява трите изкуства – поезия, музика и танц.

Дария Симеонова е влизала в кожата на много запомнящи се герои и в най-различни направления на актьорското майсторство. Освен сериалите „Под прикритие“ и „Откраднат живот“, от които е позната на широката публика, тя е част от трупата на Театър „София“, Театрална работилница „Сфумато“ и редица филмови продукции.

Венета Нейнска – талантът на пианистката докосва с нежност и прецизност, присъщи на искрения и неподправен талант. А пътят на този талант се простира толкова надалеч. Венета Нейнска започва образованието си в музикалното училище в град София и продължава развитието си при Джон Пери в Южнокалифорнийския Университет в Лос Анджелис, Калифорния и Джоан Хавил в училището по музика и драма „Гилдхол“ в Лондон, Великобритания.

Виктория Петрова и Васил Дипчиков са солисти на единствената българска трупа за съвременен танц и танцов театър в България – балет „Арабеск“. Освен в постановките „Нестинарка“, „Лешникотрошачката“ и „Ромео и Жулиета“ артистичното дуо участва в множество филми, видео клипове, реклами и телевизионни формати.

Георги Господинов е носител на престижни литературни награди, сред които международната награда „Букър“ и „Премио Стрега Еуропео“. Той е един от най-превежданите и награждавани български автори. Именно стихосбирката му „Там, където не сме“ вдъхновява и дава името на представлението, в което са включени и други негови произведения.

Организаторите от Sofia Art Institute избират “Там, където не сме” за своя първи проект пред широката публика, заявявайки своето намерение за създаване на значима културна платформа, в която обучението по всички изкуства да бъде на най-високо ниво, а адаптирани версии на образователните им програми да бъдат имплементирани из цялата страна, достигайки включително до деца в неравнопоставено положение. С този проект Sofia Art Institute започва изграждането на общност, която посреща топло всеки желаещ да се учи и развива, а водеща цел за екипа на Sofia Art Institute е възпитанието в самоусъвършенстване, стремеж към познание и духовна извисеност.

Билети са достъпни в epaygo.bg, на касите на EasyPay и касата на Драматичния театър – Пловдив.

Специално предложение на организаторите са VIP билетите, които осигуряват не само най-добрите места в залата, но и възможност за публиката да подкрепи дейността на Sofia Art Institute и принципите, зад които организацията застава. Тези ограничени по брой билети дават достъп до VIP салона след концерта, където публиката ще има възможност за среща с изпълнителите, ще се наслади на изисканите вина на Aya Estate Vineyards и ще получи комплименти от издателство „Жанет 45“, Laboratorios Babe и Doppelherz, България.

334 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!