BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира строителството на нова сграда на ДГ „Зорница“ в район Южен

12

15

28.04.2022

Нова сграда на детска градина „Зорница“ в район Южен ще отвори врати до края на следващата година. Днес първа копка на сградата направиха заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев и районният кмет на Южен Костадин Язов, а кметът на Пловдив Здравко Димитров плисна традиционното менче с вода и пожела на строителите да им върви именно по вода.

„Обещахме, че ще постоим 12 нови детски градини и ясли в този мандат, но мнозина посрещнаха думите ни скептично. Ето че ще направим 14 нови детски заведения. Обвиняват ни, че строим стадиони, но виждате, че не е така и правим и училища, и детски градини. Пожелавам на децата да растат в мир и никога да не видят това, което се случва много близо до България в момента. Призовавам строителите да работят бързо и качествено и в скоро време да ни съберат отново, за да открием сградата“, заяви Здравко Димитров.

Кметът на Южен Костадин Язов поясни, че в този мандат в района ще бъдат изградени общо 4 детски заведения. Детската градина на булевард „Александър Стамболийски“ е вече готова и се чака избора на изпълнител за обзавеждането, а освен днешната първа копка предстои старта и на изграждане на градина в двора на СУ „Стоян Михайловски“. Проектира се и построяването на детски ясли в „Южен“.

„В района все още има 4 детски градини, които се помещават в подблокови пространства. Нашата задача е да ги изведем оттам и да ги настаним в типови сгради“, заяви той.

Новата сграда на детска градина „Зорница“ ще бъде за пет групи – общо 125 деца от 3 до 6 години. Ще бъдат изградени занималня и спалня, гардеробно помещение, санитарен възел и офис-разливна. Градината ще разполага с физкултурно-музикален салон, салон за прожекции, кабинет по рисуване и фонотека, както и собствено перално помещение.

На двора ще бъдат изградени 5 детски площадки, а кухненският блок ще бъде отремонтиран и ще бъде доставено ново оборудване в него.

Изграждането на новата сграда на детската градина е по проект „Реконструкция, преустройство и изграждане на образователна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив”, финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020”.

46 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!