BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спортният диспансер тества за COVID-19 участниците на Световното по гребане в Пловдив

11082021-sd3 (3)

Екипът на Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) в Пловдив обезпечава тестването за COVID-19 на всички участници на Световното първенство за юноши и девойки по гребане, което започва днес. Това съобщи управителят на общинския център д-р Влатко Глигоров.

Разкрит е мобилен пункт до входа на Гребната база в града, където се провеждат гонките. Той е отворен всеки ден от 7 до 18.30 ч. На разположение на участниците е и специализираният стационарен кабинет в Медицинския център. Състезателите и придружаващите ги екипи, доброволци и участници ще бъдат изследвани с PCR и с бързи антигенни тестове.

Общинският спортен център беше привлечен от Организационния комитет по гребане за обезпечаване и изпълнение на „COVID-19 – respons plan“, който включва необходимите мерки по превенция на опасната инфекция.

В Световното първенство участват 902-ма спортисти от 43 страни. Те ще мерят сили до 15 август 2021 г.

308 total views, 70 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!