BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Продължава пролетното пръскане срещу комари и кърлежи

Продължава пролетното пръскане срещу комари и кърлежи, съобщиха от общинско предприятие „Дезинфекционна станция“. При подходящи метеорологични условия, плановите ДДД-мероприятия на територията на Община Пловдив ще се осъществят по предварително обявения график.

Днес ще бъдат обработени кучешките площадки в районите „Северен“ и „Централен“, „Източен“ и Южен“, а утре в „Тракия“ и „Западен“. Дезакаризацията на парковете и междублокови пространства, която започна през април с районите „Тракия“, „Източен“ и „Западен“, ще се продължи и през май по следния график:

– Район „Централен“ –  10-12.05.2021 г.

– Район „Северен“ – 13- 14.05.2021 г.

– Район „Южен“ – 17.05.2021 г.

Дезинсекция срещу ларви на комари ще се осъществи в периода 17-19 май. Ще бъдат обработени водни площи с нетечаща и застояла вода – канал от КАТ-Пловдив на запад и на север, Карловско шосе , канал  жк „Тракия“от Асеновградски надлез до Ягодовско шосе, биотоп в  кв. „Прослав“, канал  на Рогошко шосе, Брегова зона по южното и северното течение на река Марица и около притоци, Гребен канал, Преливник.

С препарати за растителна защита днес ще бъдат напръскани розите, а кестените на 10 и 11 май.

За всяка от обработките ще се използват разрешени за употреба биоцидни препарати, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

Съветваме отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Растителнозащитните мероприятия ще бъдат отразени и на електронна платформа на БАБХ- ЕПОРД.

Директна връзка със специализираното Общинско предприятие „Дезинфекционна станция“ на телефон 032/642583 или на електронен адрес:  dstancia.plovdiv@abv.bg

61 total views, 61 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!