BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредна площадка за игра радва децата на „Тракия”

08.12.2021

Поредна площадка за игра радва децата на „Тракия”

Още една детска площадка бе изградена в най-младия пловдивски район. Тя е финансирана по спечелен проект по ПУДОС и се намира до блок 126 в „Тракия”. Монтирани са комбинирано съоръжение с пързалка и люлка, въртележка, противоударна настилка и ограда. Детската площадка е сертифицирана съгласно Наредбата за безопасност, а в близост бяха засадени 9 фиданки явор.

„Вярвам, че в по-топло време тук ще е пълно с деца. Очакваме скоро от Община Пловдив да направят първа копка на проектираната от нас нова детска градина, която се намира съвсем наблизо”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Той информира още, че предстои ремонт на амортизираната детска площадка до храм „Свето Преображение Господне” и подмяна на съоръженията с по-здрави.

„Очаквайте още едно ново пространство за най-малките в микрорайон А12, за което благодаря на общинските съветници Вера Тоскова и Иван Вичков, както и на всички представители на ОбС – Пловдив, подкрепили предложението”, допълни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!