BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Поредица от концерти и културни събития започва в „Тракия”. Заповядайте!

Поредица от концерти и културни събития започва в „Тракия”. Заповядайте!

Район „Тракия” ще бъде домакин на много концерти, куклен театър, рицарски битки и фестивали.

Още днес -15.06.2023 г., парк „Лаута” ще посрещне концерта Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023. В 15:00 ч. Празникът започва с множество кътчета за развлечение и игри. Феновете ще имат възможност да се позабавляват и да се срещнат с някои от любимите си изпълнители преди официалното начало на концерта в 18:00 ч. На голямата сцена на открито на Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour 2023 пловдивските почитатели ще могат да видят и чуят на живо едни от най-обичаните и популярни български изпълнители.

Фестивалът за децата и семейството „Синьо лято“ гостува с куклен театър в Парк „2019“ (до Лидл, на бул. „Освобождение”). От 11.00 ч. на 17 юни (събота) ще бъде представена постановката „Болен здрав носи“ на Държавен куклен театър Пловдив. Входът е свободен. Представлението е подарък за най-малките жители на „Тракия” от екипа на Фондация „Заедно“. Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив и се реализира със съдействието на районния кмет Костадин Димитров.

Здравей, Тракия!“ е името на проекта на НЧ „Христо Г. Данов-1904 г.“, включващ пленер за деца, изложба и концерт на млади таланти в Парк „2019“. Той представя талантите и постиженията на творческите школи в читалището пред нови публики и в нови пространства. Проектът се реализира за първи път и е посветен на 50-годишнината на район Тракия. Творчеството на участниците ще бъде представено на 17 юни 2023 г. от 18 часа в Парк „2019“. Вход свободен.

В събота и неделя – 17 и 18 юни 2023 г., в парк „Лаута” ще се проведе осмото издание на S’cool Rock Fest. То е инициирано от Активна подкрепа за креативност и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура. Фестивалът е за авторска музика на младите ученическите рок групи от цяла България. 14 ученически рок групи ще се качат на сцената на двете вечери. В края на феста, за да подкрепят младите таланти, ще се включат две емблематични пловдивски групи. Предвидени са и китарни клиники, водени от едни от най-добрите пловдивски китаристи.

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ ще посрещне близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария от 16 до 18 юни.

Форумът ще бъде открит на 16 юни с шествие от Римския форум до Римския стадион. Специална програма ще даде старт на сцената на Римския стадион от 19 ч.

В следващите два фестивални дни парк „Лаута” ще се превърне в арена на древните ни предшественици от Античността и Средновековието. Участниците ще пресъздадат живота в тези периоди във всички аспекти – храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура.

Входът за всички събития е свободен. Заповядайте!

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!