BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдив и Аржентина планират общи бизнес проекти в областта на земеделието

среща аржентински посланик 3 (2)

28.10.2021

Стартиране на общи бизнес проекти в областта на земеделието обсъдиха по време на официална среща заместник-кметът Стефан Стоянов и Н. Пр. Алфредо Атанасоф, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина у нас. В делегацията участие взеха и представители на фирми от латиноамериканската страна, които се занимават с производството на растителни култури като соя, царевица, слънчоглед и жито.

Заместник-кметът запозна гостите с предимствата на Пловдив и региона и развитието на Тракия икономическа зона за последните години, както и с проектите, по които Община Пловдив работи в съответствие с общата селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2023-2027 г.

„Субсидиите, които страната ни получава, са на база на получените крайни продукт, които произвеждаме“, уточни Стоянов. Той отправи покана гостите да посетят предприятие, в което има затворен цикъл на земеделско производство от оранжерии за засаждане на продукцията до силози за съхраняването ѝ.

Сред темите на разговорите бе и възможностите за осъществяване на приятелство и сътрудничество на Пловдив и аржентинския град Президенсия Роке Саенз Пеня. Целта е укрепване и засилване на съществуващите исторически, културни и приятелски връзки на жителите на двата града за изграждане на взаимноизгодно сътрудничество в области от общ интерес.

В края на срещата Н. Пр. Алфредо Атанасоф подари на заместник-кмета Стефан Стоянов пощенски марки, отпечатани по случай 90 години от установяване на дипломатически взаимоотношения.

15 total views, 15 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!