BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдив е домакин на международна конференция на тема иновациите в образователния процес

viber_изображение_2022-11-10_11-48-19-668

10.11.2022 
Над 200 директори и учители се включват в международната конференция на тема “Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен училищен подход”. Участие в събитието ще вземат и представители от Малта, Румъния, Гърция, Италия и Република Южна Африка, които ще споделят своите успешни истории и най-добри практики от въвеждането на проектно базираното обучение, иновациите в образователния процес и трансформиращата сила на технологиите.

Организатор на инициативата е Центърът за творческо обучение, а сред официалните партньори са Община Пловдив, Intel, Google for Education, Acer for Education, Lego Education, Samsung и др.

Конференцията, която се провежда в зала 2, кино Арена, Мол „Марково тепе“, откриха зам.-кметът по образование Стефан Стоянов и управителят на Центъра за творческо обучение Александър Ангелов.

„Пловдив положи големи усилия през последните години да дигитализира училищата и да въведе облачни технологии. Чрез тях можем за няколко години да направим много по-интерактивна образователната система и мнозинството от децата да имат умения да използват най-големите бизнес платформи в света. Това пък ще им послужи положително в тяхната кариера и развитието им“, сподели Стефан Стоянов в началото на събитието.

За иновативните методи на преподаване и учебно съдържание разказа Луиджи Песина – представител на INTEL Corporation. В началото на тази година Община Пловдив и  американската технологична компания представиха своята първа инициатива в сферата на образованието, която има за цел внедряването и развиването на STEM програма на Intel “Умения за иновации / Skills for Innovation”.

В рамките на конференцията ще се проведат работилници с отворен урок от „Умения за иновации“, по време на които учители и ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил ще представят своите успехи. Ще бъде демонстриран и методът RoBy – учене чрез игра и стратегии за промяна на микроклимата в класната стая. Паралелни сесии ще се проведат и в ДК „Борис Христов“ от 14:30-17:30 ч.

Форумът продължава и утре. Всички теми и участници в конференцията може да видите в програмата: https://conferencebg.seeval-project.eu/program

viber_изображение_2022-11-10_11-48-19-187viber_изображение_2022-11-10_11-48-19-860 viber_изображение_2022-11-10_11-48-20-032viber_изображение_2022-11-10_11-48-20-200

206 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!