BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдивските читалища се включват в първия Ден на четенето в България – 17 ноември

chetene1

16.11.2023

На 17 ноември фондация „Четене“, фондация „Детски книги“ и сдружение „Книги и четене“ поставят началото на първия Ден на четенето в България, организиран с подкрепата на „Stiftung Lesen“ (фондация „Четене“, Германия).

Инициативата ще се проведе в цялата страна под  мотото „Четенето дава възможности!” и цели да насочи вниманието към четенето като фундаментален процес за развитието на грамотността, трупането на знания и усвояването на умения.

Читалищните  библиотеките  в Пловдив се включват с много желание и ентусиазъм в първото издание на  „Ден на четенето – България”, като през целия ден  вратите на читалищата  ще бъдат  широко отворени за посетителите – малки и големи, които искат да почетат или да се включват в организираните „Публични четения“ , „Час на приказките“, „Вземи книга и прочети“, „Четене на чаша кафе“ и други.

Открийте и посетете най-близкото читалище до вас, за да намерите любима или нова книга и да почетете!

„Каним малки и големи читатели да прекарат време в компанията на книгите или да участват в събитие, посветено на тях, като по този начин откроят ценността на четенето в нашето съвремие. Отделете си поне 15 минути!  Четенето дава възможности!“, призовават от Общински читалищен съюз – Пловдив.

241 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!