BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 1 април Община Пловдив приема предложения за удостояване с Награда „Пловдив“ на пловдивски творци за ярки постижения през изминалата 2021 година

награда-пловдив

31.03.2022

От 1 април започва набирането на предложения за удостояване с „Награда Пловдив“ в 12 категории на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната 2021 година, както и за Специалната награда за цялостен принос. Крайният срок е 15 април, петък. Предложения, постъпили след посочения срок, не се разглеждат!

Предложенията за присъждане на Награда „Пловдив“ и на Специалната  награда „Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица. Те се изготвят по образец (Приложение №1 и Приложение №2). В случай, че има приложения към формуляра, напр. книги, чертежи и др., които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, същите следва да бъдат входирани в деловодството на Община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 15 април, 17.00 часа.

Внасянето на предложения може да стане по един от изброените 3 начина:

1.      Отворете сайта на община Пловдив – www.plovdiv.bg , където на началната страница, ще видите в долната част в банер – лентата надпис „Награда Пловдив“. Можете да изтеглите документите и от раздел „Култура“ в сайта, отляво в менюто – Награда „Пловдив“. Прочетете Статута и изтеглете съответния формуляр ( Приложение №1 – за номинация в някой от 12-те раздела или формуляр Приложение № 2 за номинация за Специална награда). Попълнете съответния формуляр с Вашето предложение и го внесете на хартия в деловодството на община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 15 април, 17.00 часа.

2.      Попълненият формуляр с Вашето предложение, можете да изпратите по електронен път на имейл: nagradaplovdiv@plovdiv.bg

3.      Можете да използвате платформата за директно попълване на формуляр в сайта на Награда „Пловдив“  на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „Подай предложение за награждаване“.

Награди „Пловдив“ се присъждат по една в следните категории:

1.      Художествена литература и хуманитаристика;

2.      Художествен превод;

3.      Журналистика в сферата на културата;

4.      Архитектура и естетизация на градската среда;

5.      Музика;

6.      Танцово изкуство;

7.      Театър;

8.      Изобразително изкуство;

9.      Аудио-визуални изкуства и фотография;

10.  Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта;

11.  Произведение на изкуството, предназначено за деца;

12.  Съвременни мултижанрови изкуства.

Предложенията за удостояване със Специална награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата се внасят с попълнен формуляр №2.

2 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!