BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОП „Градини и паркове“ разчисти пътеките на Дановия хълм

sahattepe_3

sahattepe_5

Всички основни пътеки от подножието на Дановия хълм (Сахат тепе) към Часовниковата кула са почистени от екип на „Градини и паркове“.

„Пловдивчани и гостите на града могат безпрепятствено да се изкачат по каменните стълби до върха, за да се любуват на красивата гледка, която се разкрива оттам“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Лично той даде тази сутрин последни инструкции на работниците да разчистят и съседни алеи. Освен избуялата след последните обилни дъждове трева са отстранени и препречващи пътя клонки  от храсти.  Окосени са тревните площи както около Часовниковата кула, така и край паметника на Христо Г. Данов.

ОП „Градини и паркове“ се включва активно и в съвместната инициатива на район „Централен“,  „Nestle България“ и „БГ Бъди активен“ по случай  Световния ден на Земята 22 април за почистване на Дановия хълм. Тя стартира в 16 часа, а сборният пункт е пред шадравана на тепето.

79 total views, 79 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!