BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив се представи успешно на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон

2 (1)

09.11.2023

Община Пловдив, заедно с 23 представители на туристическия сектор от България, взе участие чрез българския национален щанд на Министерство на туризма на международното туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон, Великобритания, в периода 06-08 ноември 2023 г.

Министерство на туризма организира представянето на България с национален щанд от 304 кв. Щандът е рекорден за българското участие в британската столица, а събитието е едно от най-големите за сектора в света. На WTM Лондон участват над 5000 представители на бизнеса, а изложението е посещавано от над 51 000 професионалисти от цял свят.

Промотирането на Пловдив и България като целогодишна дестинация е приоритет в рекламните кампании на британския пазар. Страната ни се отличава с разнообразни културни и природни забележителности, които предизвикаха интереса на туристите от Великобритания и заради факта, че могат да бъдат посещавани целогодишно, а не само през летния и зимен сезон.

На българския национален щанд се представиха и рекорден брой представители на туристическия бизнес – 23 туроператори, туристически агенти, хотели и общини.

В най-голямото световно изложение за професионалисти в туристическата индустрия участва и министърът на туризма Зарица Динкова, която проведе и множество срещи.

Културно-историческото наследство на Пловдив и страната ни, сред което са Боянска църква, Хераклея Синтика, Царевград на Асеневци, Самоводската чаршия на Търново, Виното на България, Магията на пещера Магурата, Античната Вила Армира и др., бе презентирано чрез VR оборудване и богато VR съдържание на български и английски език.

Община Пловдив, чрез отдел „Туризъм“, представи голямото разнообразие на културно-исторически забележителности, богатия културен и събитиен календар на града и възможностите за различните видове туризъм, с които Пловдив и регионът разполага.

Гостите на българския щанд имаха възможност да се запознаят с възможностите за винено-кулинарен туризъм в Североизточна България, Тракийската низина и Розовата долина, Южен Сакар, Долината на Струма, Западна и Централна Дунавска равнина. Всеки от районите беше промотиран с типично за тероара вино, както и чрез картите им, онагледяващи винените маршрути и свързаните туристически атракции.

WTM е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия и второто по големина в света туристическо изложение след ITB – Берлин. През 2023 г. WTM Лондон се провежда за 43-и път. За четири десетилетия изложението променя визията и локацията си, като от 2002 г. световният бизнес се събира в ExCeL център.

304 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!