BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив планира изграждането на две нови спортни зали и реконструкция на важни пътни артерии догодина

_DSC8559

29.10.2021

Бюджетът на Пловдив за следващата година ще бъде максимално съобразен с обстановката, свързана с COVID-19, която, за съжаление, всеки ден се променя. Това заяви днес кметът Здравко Димитров в отговор на журналистически въпрос. Той изброи част от обектите, които ще залегнат в капиталовата програма за 2022 година, а именно – изграждането на две спортни зали в район „Западен“ за волейбол и баскетбол до училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Проектът се изготвя в момента, като стойността му ще е за около 5 млн. лв. През първата половина на следващата година се очаква да бъде завършена и зала „Дунав“.

Здравко Димитров уточни, че освен нови улици и стартираното вече строителство на детски заведения се планира проект на още една градина в район „Северен“. В скоро време ще започне изграждането на такава в кв. „Съдийски“, работи се и по заданието за нова детска ясла до строящата се в момента градина на бул. „Александър Стамболийски“.

Той посочи, че общината продължава да работи по проекта за басейн „Младост“, който ще бъде свързан посредством топла връзка със сградата на бившия спортен диспансер, но е необходимо преработване на проекта, с който ще се участва за европейско финансиране.

Догодина ще бъдат предвидени и пари за реконструкцията на кино „Космос“, когато се очаква да бъде внесен и проектът за обновяването му. До няколко дни стартира процедурата за провеждане на обществените поръчки за някои от обектите, включени в заема от 40 млн. лв. – ул. „Хаджи Димитър“ и пробива под Водната палата. Очаква се до края на годината да бъде обявена и поръчката за ул. „Царевец“, където  строителството напредва и Община Пловдив е в непрекъсната комуникация с ВиК Пловдив за съвместни действия, които да се не припокриват при реализацията на Южния обходен колектор и пробива „Модър – Царевец“.

„Въпреки че в този проект увеличаване на габаритите на бул. „Александър Стамболийски“ не се предвижда, Община Пловдив ще продължи с процедурите по отчуждаване за изграждане на допълнително платно, успоредно на сега съществуващото“, уточни Здравко Димитров.

170 total views, 43 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!