BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив отново бе отличена от Асоциацията на българските градове и региони

Награда_Община Пловдив

За втора поредна година Община Пловдив бе удостоена с награда на Асоциацията на българските градове и региони. Това стана ясно по време на провелата се през уикенда конференция на тема: „Интелигентни градове и общини – визия за бъдещето“, когато бяха връчени седмите национални награди на асоциацията.

С приза е удостоен кметът Здравко Димитров в категория „Успешно управление на голяма община в Южна България“. Останалите категории бяха свързани с въвеждането на иновациите, дигитализацията, развитието на младежките дейности, спорта и други.

През 2020 година Община Пловдив отново получи отличие в категория „Културно наследство“. Тогава за заместник-председател на Асоциацията бе избран кметът Здравко Димитров. Днес той отново благодари за наградата и подчерта, че успехът се дължи и на професионализма на експертите, с чиито усилия градът се превръща в по-предпочитано и по-добро място за живеене.

По време на конференцията бяха обсъдени въпроси, свързани с изграждането на интелигентни градове и използването на съвременните информационни технологии, преминаване от традиционни към интелигентни форми на управлението в градовете и регионите, които да развият необходимите системи за: транспорт, водоснабдяване, енергоснабдяване, гражданска сигурност, комуникация, административно обслужване.

Във форума участие взеха представителите от бизнеса (мобилни оператори, ползватели на услуги и др.), научната общност, публичния сектор и на местната власт.

197 total views, 197 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!