BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив осигури допълнителни антиковид мерки за членовете на СИК и РИК в изборната нощ

Община Пловдив осигури допълнителни мерки за превенция на риска от разпространение на COVID-19 за членовете на СИК и РИК в изборната нощ.  Приемането и обработката на секционните протоколи от 16 РИК се осъществява в Международен панаир Пловдив. Във връзка с противоепидемичните мерки за приемане на изборните книжа и материали тази година са определени две палати – № 3 и 7. Палата № 3 – една от най-големите по площ, е предназначена за членовете на СИК, където ще изчакват реда си.  Протоколите ще се приемат от 16 РИК, която е позиционирана в Палата № 7.

Подовете в двете палати предварително са обработени с широкоспектърни препарати от ОП „Дезинфекционна  станция“. Два екипа на общинското предприятие ще осигуряват периодичната дезинфекция през нощта.

Допълнително  санитарните помещения, контактните площи и дръжките на вратите са третирани с технологията „Ликуид гард“, осигуряваща  дълготрайна антимикробна и антивирусна защита.

Пред входовете на двете палати са разположени изтривалки-вани  с дезинфектант.

В залите са осигурени допълнително лични предпазни средства  – маски и ръкавици, а 10 дезинфекционни станции предоставят възможност за механична дезинфекция на ръцете.

Местата за прием на документи от РИК са отделени чрез прозрачни пластмасови прегради, осигуряващи необходимата защита и дистанция между хората.

За  допълнителна защита на членовете на СИК и РИК в изборната нощ, в двете палати са монтирани 36 специални лампи с ултравиолетови лъчи, които унищожават всеки вид микроорганизъм във въздуха – бактерии, микроби, плесени, вируси. Те са напълно безопасни за хората и са с гарантирана ефективност на работа.  Лампите UV-V100 са предоставени на Община Пловдив от „Самоконтрол“ ООД безвъзмездно. След като приключване на изборите, ще бъдат разпределени в по-големите общински училища и социалните домове.

47 total views, 47 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!