BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обновиха една от най-посещаваните детски кухни в район „Централен“

детска кухня (1) детска кухня (3)

16.11.2021

Кметът Здравко Димитров и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов откриха обновената млечна кухня „Детски рай“ на ул. „Данаил Николаев“. Капацитетът е за 250 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, като към момента се хранят 120, които днес бяха посрещнати с питка и мед.

Складовете и санитарните помещения са обособени по нов начин, така че фоайето е по- просторно и приветливо, за да приема повече родители. Външната дограма е подменена с енергоспестяваща, а стените на южната фасада са топлоизолирани. Новите остъклени външни пространства са брандирани с весели картинки на детска тематика, сменено е осветлението с LED. Ремонтните дейности са в размер на 60 000 лева.

Кметът Здравко Димитров изрази задоволство от ремонта. Той отново подчерта, че в приоритетите на Община Пловдив е подобряването на средата за образование на децата, която да отговаря на всички стандарти за безопасност и приятна обстановка, което е и заложено в построяването на новите детски градини.

Млечната кухнята вече разполага и с машина за вакуумиране и пакетиране в опаковки за еднократна употреба, така че ако родител не разполага със съд за храна, то може да се възползва от това удобство.

„Последният ремонт е правен през 70-те години. До месец ще бъде оборудвана и кухнята на ул. „Весела“, така че жителите, които са в другия край на район „Централен“ също ще имат възможност да взимат храна за децата си от по-удобно за тях място“, заяви Георги Стаменов. Той допълни, че при необходимост може да се отвори още един пункт в ОДЗ „Зора“.

„Благодаря на персонала за вкусната и добре приготвена храна“, заяви приемният родител Катя Тотева, която вече 6 години взима храна за дечицата, които отглежда, до тяхното осиновяване. В момента при нея е 2-годишно момченце, за което се грижи.

Пред кухнята ще бъде сложено и информационно табло с анонси за актуални събития в града и района.

359 total views, 67 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!