BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Напредва работата на Община Пловдив по проекта за пречиствателна станция

Пречиствателна станция (2)

Напредва работата на Община Пловдив по реализирането на проекта за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. В момента надзорната фирма по строителството – ДЗЗД „ДЕЙТА КОНСУЛТ“, работи по оценката за съответствие на проекта с изискванията.

„Когато оценката бъде завършена, ще предприемем действия по издаване на разрешение за строително-ремонтни работи“, уточни заместник-кметът Пламен Райчев.

Това е изключително важен проект за Пловдив и региона, посочи кметът Здравко Димитров. Той изрази надежда, че през месец май ще бъде направена първата копка на обекта и той ще бъде реализиран в посочения срок от 730 дни.

Пречиствателна станция е най-големият обект, който ще стартира тази година на територията на общината и е на стойност 70 млн. лв. Той е част от първия етап на „Интегрирания проект за водите на град Пловдив “, който се финансира със 115 млн. лв. от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020″.

Изпълнителят бе избран миналата годна след проведена обществена поръчка – ДЗЗД „ПСОВ ПЛОВДИВ 2018“ – обединение от фирмите –  ,,ГБС ПЛОВДИВ“ АД, ,,ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ“ АД и ,,ЕКО-ПРОЕКТ 2000“ ООД, с подизпълнител „Кристална вода“ АД.

Чрез на рехабилитацията на пречиствателната станция ще се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи във водоприемника на Пловдив.

59 total views, 59 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!