BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НАПОМНЯНЕ ЗА СЪБИТИЕ

БИЕНАЛЕ

Днес – 1 октомври от 18:00 ч. в Регионален етнографски музей в Пловдив се открива 11-тото издание на международното биенале „Майстори на карикатурата“ на тема „Музеят“.

Тазгодишното биенале събра 260 карикатури от 115 автори. Те са представители на 37 страни от Европа, Северна и Южна Америка, Азия и Африка. Според регламента журито номинира 20 творци, петима от тях удостои със званието „Майстор на карикатурата“, а останалите отличи с диплом.

Карикатурите ще можете да разгледате до 31 октомври 2021 г.

В различните епохи музеите са пазители на знания и традиции, на материални и нематериални съкровища и са предпочитана дестинация за културен туризъм. Всички участници са „влезли“ в музея, за да ни го покажат и „отвътре“. Те ни връщат назад във времето, разкриват ни визията на публиката за тази институция, и всичко това представено на един универсален език, разбираем за всички ценители на изкуствата и културата.

Темата е особено актуална и за нас, тъй като можем да сверим „къде сме и как искаме да бъдем видяни“, а едва ли има по-подходящи събеседници от майсторите на критичното перо.

258 total views, 105 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!