BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Мисия „Лаута” обедини доброволци и компании, стотици почистиха парка

03.10.2021

Мисия „Лаута” обедини доброволци и компании, стотици почистиха парка

Стотици пловдивчани се включиха днес в Мисия „Лаута”, обединени от каузата за почистването на парка от изсъхнала дървесина и битов отпадък. Инициативата на кмета на район „Тракия” Костадин Димитров, директора на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев и на ОП „Чистота” Димитър Георгиев събра в слънчевия съботен ден доброволци от всички възрастови групи. Тя бе подкрепена от граждански сдружения и пловдивски фирми.

С общи усилия край алеята бяха събрани големи количества клони и изсъхнали дървета, чието извозване ще продължи и в началото на следващата седмица от ОП „Градини и паркове”. Радостното е, че събраният битов отпадък бе много по-малко, информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

„Мисия „Лаута” за мен и екипа ми започна още преди 10 години. От тогава до днес с постоянни усилия успяхме да социализираме парка и да го превърнем от опасно място в предпочитано за спорт и отдих. Днес той е осветен, с асфалтирани алеи, детски и спортни площадки, фитнеси, барбекюта”, заяви Костадин Димитров и допълни, че идеята е инициативата да се провежда периодично.

Директорът на ОП „Градини и паркове” Веселин Козарев обясни, че от началото на седмицата екипи на предприятието са работили по отстраняването на болни и сухи дървета и клони, тъй като зелената система в парка има нужда от почистване.

Специално за осъществяването на акцията от „Милара интернешънъл” предоставиха електрически камион тяхно производство за извозване на събрания битов отпадък.

Акцията се осъществи в партньорство със Сдружение „БГ Бъди активен“ и проект „Партньорство за красива и чиста България” и срещна подкрепата на много компании. В нея се включиха и представители на доброволческото формирование „Пловдив 112”, Спортен клуб по лека атлетика „Локомотив”, карате клуб „Тракия” и Армейски спортен клуб по таекуон-до „Тракия”.

Освен в кауза Мисия „Лаута“ днес се превърна и в празник, тъй като след усилената и успешна работа имаше музика и много награди.

„Благодаря на доброволците, които се включиха в инициативата. Убеден съм, че заедно можем превърнем парк „Лаута” в още по-привлекателно място”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров и подчерта безценната подкрепа на партньорите и спомоществувателите:

  • Изворна вода „Бачково”, които осигуриха вода за участниците;
  • „Милара интернешънъл” за електрическото камионче и чувалите;
  • „БИО ПАК БГ“ ООД за биоразградимите чували и ръкавици

и за подаръците за томболата, осигурени от „Хобо България Пловдив”, БГ Радио, РД Студио, Елко Мес Пловдив, Белла България, Метал Ин, Биттел и др.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!