BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Минимални промени в делничното разписание на градския транспорт заради влошената епидемична обстановка и по-малкия пътникопоток

car_boris_2

С по един-два броя се намаляват от днес автобусите, които обслужват делничното разписание по някои от линиите на градския транспорт в Пловдив. Запазва се броят на колите по линии №7, 15, 20, 29 и 222. Това съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Решението е взето вследствие на по-малкия брой пътници, след като на територията на цялата страна от вчера до края на март е в сила заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждането на временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Преди около седмица Община Пловдив заяви готовността си да възстанови редовното разписание на градския транспорт, което бе намалено заради засилените противоепидемични мерки от края на ноември, и увеличи броя на автобусите по 29-те линии. Междувременно влошаването на епидемичната обстановка и затварянето на детски и учебни заведения, културни институции, големи търговски обекти и заведения доведе до намаляване броя на пътниците в масовия транспорт, което налага промените в разписанията, но със запазването им в час пик.

От „Организация и контрол на транспорта“ продължават да следят пътникопотока и при необходимост да реагират на актуалната ситуация.

Пълна информация за транспорта в Пловдив гражданите могат на получат от сайта на Община Пловдив – https://www.plovdiv.bg/item/transport/.

68 total views, 68 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!