BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лазарки нарекоха за здраве и успехи в „Тракия”

Лазарки нарекоха за здраве и успехи в „Тракия”

Обичая Лазаруване пресъздадоха възпитаници на СУ „Свети Седмочисленици” с директор Денка Генчева пред служителите и посетителите на районната администрация в „Тракия”. 

Традиционни лазарски песни огласиха кметството в най-младия пловдивски район и нарекоха за здраве, успехи и плодородие. Момичетата от 4-ти клас с класен ръководител Валя Генова изпълниха и типичните за празника танци и обреди.

„Това е един от най-красивите пролетни празници. Счита се, че къща, която е посетена от лазарки, е  благословена. Нашите традиции и обичаи са ни съхранили като народ, а чрез вас те ще пребъдат и занапред”, заяви заместник-кметът на район „Тракия” Пенчо Малинов.

Лазарките получиха аплодисментите на посетителите и лакомства от домакините за празника и настроението, което донесоха в кметството.

Лазарки нарекоха за здраве и успехи в „Тракия”

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!