BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров приветства участниците в атрактивен фестивал в Лаута

Костадин Димитров приветства участниците в атрактивен фестивал в Лаута

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров приветства участниците и гостите на фестивала „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, който се провежда днес и утре в парк Лаута.

„Пловдив е един от най-древните градове в света и най-старият жив град в Европа. Почти всички исторически епохи са оставили своя траен отпечатък, който днес виждаме в многобройните паметници на културата от Античността, Средновековието, Възраждането. Именно за това мястото на това атрактивно събитие е точно тук. Искам да Ви поздравя за това, че сте пазители на традициите и духовността”, заяви кметът на Костадин Димитров и пожела успех на петото издание на фестивала.

Всеки път, когато сме тук, усещаме вибрациите на Пловдив, на Филипопол, на всичко, което е било преди нас и сме много развълнувани, споделиха организаторите.

Чрез възстановки участниците ще разкажат за отминали епохи, ще покажат характерни дрехи, оръжия и традиции.  Днес и утре парк „Лаута” ще се превърне в арена на битки и демонстрации на всички аспекти на бита в Античността и Средновековието – храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура.

В събитието участват близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария.

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ се организира от сдружение за исторически възстановки „Филипопол“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар за 2023 г.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!