BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров подари знамена на институциите в Тракия

Костадин Димитров подари знамена на институциите в Тракия

За националния ни празник кметът на „Тракия“ Костадин Димитров подари българския флаг на всички училища,  детски градини,  пилицейското управление,  пожарната, пощата, поликлиникага и др.

„Знамето. Винаги съм мислил за него като за светиня. Светиня, която не може да бъде мръсна, нито скъсана, а трябва да се вее гордо и да повдига духа ни“, сподели Костадин Димитров. 

Той припомни,  че през  годините е раздавал знамена, щом е виждал скъсано или замърсено знаме е давал ново за подмяна, но според него е важна и идеята за качеството на изпълнението на самия трибагреник. 

„Благодарен съм на Социалното предприятие към Община Пловдив, че успяха да постигнат желаното от мен качество и изработиха заявените знамена. Тази година ги подаряваме на институциите в район „Тракия“. Имаме идея и за указания кога и как се поставят, заедно с кратка история на българския флаг, като се започне от конската опашка, мине се през знамето на Райна Княгиня и се стигне до непленявания флаг в сегашните три цвята и тяхната символика. Бъдете горди, че сте българи. Честит национален празник“, заяви кметът на Тракия Костадин Димитров.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!