BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров: Мисия „Лаута” среща силна подкрепа. Включи се и ти!

29.09.2021

Мисия Лаута

Само след броени дни – на 2-ри октомври 2021 г., събота, ще се проведе мащабната инициатива Мисия „Лаута”. Целта й е любимият на пловдивчани парк да бъде почистен от изсъхналите дървета и битовия отпадък.

„От няколко дни екипи на ОП „Градини и паркове” работят усилено, за да подготвят изгнилите стволове и паднали клони за изнасяне”, информира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. Доброволците, които ще подкрепят каузата, ще помогнат те да бъдат изнесени на алеите и да бъдат натоварени.

„Радвам се, че в групата ни за граждански сигнали и идеи много загрижени хора ни изпратиха снимки на участъци от парк „Лаута“, които се нуждаят от нашата намеса. Сега можем всички заедно да се включим в Мисия „Лаута”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.  

Той припомни, че през последните години благодарение на последователни действия от запуснат паркът се превърна в предпочитан както за разходки, отдих и спорт, така и за различни спортни и културни събития.

За изминалите десет години територията на „Лаута” бе разширена с 80 декара и бяха залесени почти 2500 нови дръвчета, изградена бе поливна система.

Мисия „Лаута” се организира съвместно от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров , ОП „Градини и паркове”  и ОП „Чистота”. Акцията е подкрепена от Сдружение „БГ Бъди активен” и проект „Партньорство за красива и чиста България” .

До момента подаръци за томболата, която ще бъде организирана за участниците, осигуряват Хобо България, Елко Мес, Белла България, Метал ин, Биттел, Бг Радио.

Партньори на събитието са РД Студио, „БИО ПАК БГ” ООД, които ще дарят биоразградими чували и ръкавици.

Началото е в 10 часа, а сборният пункт е на централната алея до чешмичката пред барбекютата.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!