BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Димитров към децата на „Тракия”: Вашите усмивки са най-важни

01.06.2021

„Вашите усмивки ни правят щастливи. Те са най-важни за всички нас – родители и учители. За това Ви пожелавам да бъдете здрави и радостни, усмивките да красят винаги лицата ви и да мечтаете смело” – с тези думи кметът на „Тракия” Костадин Димитров се обърна към децата на най-младия пловдивски район по повод 1-ви юни – Международния ден на детето.

Той сподели празника с възпитаниците на ДГ „Кремена”, които с голям концерт отбелязаха първото успешно издание на Националния детски фестивал с международно участие „Всичко започва от детството!”. Проявата е организирана от детското заведение в партньорство с общинския отдел „Образование“, РУО – Пловдив, район „Тракия“, Българско училище „Паисий Хилендарски“, Ориндж Каунти Калифорния.

Директорът на ДГ „Кремена” Савка Спасова съобщи, че 120 детски градини са се включили в онлайн фестивала, като 7 от участниците са от чужбина.

„Всичко започва от детството!“ е предназначен за деца от 3 до 7-годишна възраст и няма конкурсен характер. Идеята е фестивалът да се превърне в ежегодна проява, чиято основна цел е споделяне на добри педагогически практики.

С празнични концерти, музика, танци, театрални постановки и весело настроение всички детски ясли, градини и училища в „Тракия” отбелязват днес Международния ден на детето 1-ви юни.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!