BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът Здравко Димитров откри ремонтирания бул. „Хаджи Димитър“

viber_image_2023-10-26_14-41-59-793 viber_image_2023-10-26_16-13-14-814

26.10.2023

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, заедно с двамата му заместници Пламен Райчев и Анести Тимчев откриха ремонтирания булевард „Хаджи Димитър“ в район „Западен“.

Ремонтът, на стойност 5,5 млн. лева продължи близо година. Обновена е подземната инфраструктура, уличното осветление, на кръстовището с улица „Лерин“ е монтиран светофар. В алеята, разделяща пътното платно, са съхранени чинарите, обновена е настилката, монтирани са пейки, кошчета за смет, обособена е велоалея.

Кметът подчерта, че булевардът се открива предсрочно, съвсем малко са довършителните дейности по него, като маркировката например.

На по-късен етап бул. „Хаджи Димитър“ ще бъде свързан с улица „Царевец“ и автомобилния тунел под софийската жп линия, който по ул. „Модър“ излиза на Коматевско шосе. Целта е създаването на директна връзка между районите „Западен“ и „Южен“.

Кметът коментира също, че има договореност с ВиК, тръбата за южния обходен колектор на ул. „Царевец“ да бъде преместена и ще бъде направена така, както се прави – първо, в новия участък и после ще се рехабилитира  стария участък, където има водопровод фи 400“. Според Димитров, това ще спести неудобството на хората да се затвори улицата за по-дълъг период.

При откриването на обновения бул. „Хаджи Димитър“ кметът Здравко Димитров припомни, че в 4-годишния му мандат на управление са  стартирани проекти, които през годините или са били отлагани, или –  неглижирани.

Той обясни също, че по независещи от администрацията причини подлезът „Модър-Царевец“ се е забавил и се очаква да бъде готов до месец и половина.

Здравко Димитров подчерта, че всичко, което е започнато като проекти, ще бъде свършено и ще остане на пловдивчани.

Запитан от журналисти, какво ще препоръча на наследника си, каза: „Да служи на пловдивчани, а не на партийните централи. Вярно е, че трябва да се съобразява с партията, която го е издигнала, но основната цел е да служи на града“.

334 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!