BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Инициаторката на кампанията „Пловдив – град на доброто“ дари 60 книги на Комплексен онкологичен център

Дани Петкова - дарение - книги

Община Пловдив продължава да показва добрите примери в града, дори и след финала на тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“. Създателката на инициативата Йорданка Петкова дари 60 книги на пациентите в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Автор на книгите е самата тя, а зад щедрото дарение стои и дизайнерката Искра Стефанова, която от години подкрепя инициативите на Йорданка.

„В сегашната епидемична обстановка едни от най-уязвимите са болните. Ние с дизайнерката Искра Стефанова искахме да напомним на обществото, че тези хора имат нужда от нашето внимание. Не бива да забравяме, че те съществуват. Тези книжки, в които се говори за чудеса и изцеления, са нашият символичен жест и пожелания за тяхното оздравяване“, коментира Йорданка Петкова.

Дарението прие управителят на центъра доц. д-р Тихомир Дерменджиев, който увери, че книгите ще бъдат разпределени по базите на лечебното заведение.

Повече за Йорданка Петкова:
Йорданка Петкова е председател на асоциацията за наследствен ангиоедем в България. Автор е на книгите „Когато имаш нужда от чудо“, „Малки разкази за чудеса и изцеления“, „Истории от старите калдъръми“. Създателка е на кампанията „Пловдив – град на доброто“, която всяка година цели да отличи добрите хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието обществото. Тази година, под патронажа на кмета на Пловдив Здравко Димитров и с подкрепата на общината, се проведе десетото издание на инициативата.

397 total views, 128 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!