BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започна празничният фестивал „Весела Коледа в парка”

20.12.2023

Започна празничният фестивал „Весела Коледа в парка”

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район „Тракия” Георги Гатев откриха празничния фестивал „Весела Коледа в парка” в парк „2019” на булевард „Освобождение” в най-младия пловдивски район.

„Изпълненията на талантливите деца от детските и учебните заведения ни заредиха с празнично настроение. Искам да благодаря на тях и техните учители, на администрацията и на всички, които направиха тази инициативна възможна”, заяви кметът на „Тракия” Георги Гатев.

От своя страна кметът на Пловдив Костадин Димитров изрази задоволство от факта, че фестивалът се провежда за трета година и се радва на интереса на пловдивчани.

„Децентрализацията на културните събития е част от нашата програма и сме решени да я реализираме във всички райони с подкрепата на районните кметове”, допълни той.

Сред официалните гости на събитието бяха заместник-кметът по финанси на Община Пловдив Жени Петкова, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, общинските съветници Вера Тоскова, Стефан Шилев, Спас Шуманов, Гошо Къчков, заместник-кметовете на „Тракия” Красимир Терзиев и на „Източен” Станислава Лулчева и други.

Коледният базар  ще продължи до 23-ти декември, а посетителите могат да послушат хубава музика, да се насладят на вкусна храна, да закупят подаръци и украса за предстоящите празници.

Организаторът Димитър Михов от „Ясмина” ЕООД заяви, че от тази година се поставя нова традиция – две живи елхи ще бъдат украсени, а по-късно засадени в района, за да обогатят зеленината в него.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!