BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник-кметът Владимир Темелков се срещна с представители на германския Ландтаг от Долна Саксония

DSC_7136 DSC_7155

11.07.2024

Заместник-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков представи проектите за дигитализация на oбщина Пловдив, както и условията за образование и чуждестранни инвестиции под тепетата.

„Един от проектите на община Пловдив включва първата по рода си в България единна мобилна платформа за електронно обслужване, предоставяне и заплащане на услуги. След неговата реализация гражданите ще имат възможността по-бързо и лесно да се възползват от голяма част от услугите на община Пловдив, както и при необходимост да изпращат електронни сигнали“, коментира Владимир Темелков.

Той посочи, че основен приоритет е и въвеждането на географска информационна система, която ще спомогне за дигитализирането на всяко едно парче земя.

„Друг голям проект, по който се работи в момента, е въвеждането на видеонаблюдение в града, което ще допринесе за сигурността и комфорта на гражданите“, допълни още заместник-кметът.

„Вече посетихме завода на „Либхер“ в Пловдив и се уверихме, че града и индустриалната зона около него предлагат чудесни условия за инвестиции. Предполагам, че това е причината толкова много чуждестранни фирми да изберат да изградят заводите и компаниите  си тук“, споделиха представителите на немската делегация.

Владимир Темелков допълни, че община Пловдив е в тясно сътрудничество с немските инвеститори и те са прекрасен пример за създаването на успешни високотехнологични модерни заводи. Той подчерта, че градът разполага с много високо ниво на образование в ИТ сектора и това допринася за големия брой кадри, които се реализират успешно в тази професия.

„Икономическата зона на Пловдив е сред най-силните в България и непрекъснато се разраства. Убеден съм, че в лицето на община Пловдив ще намерите сигурен и доверен партньор. Ще се радвам в бъдеще да работим заедно по конкретни проекти“, изтъкна заместник-кметът.

390 total views, no views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!