BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти търсят решение за проблема със свлачището при с. Тикале

Експерти търсят решение за проблема със свлачището при с. ТикалеЕкспертна работна група заседава днес в Община Смолян по проблема със свлачището при село Тикале, което затвори пътя Смолян-Мадан.

Радвам се, че тази среща се случва, за да се вземат важни решения, които да успокоят хората и да набележим адекватни мерки за справяне със ситуацията„, посочи кметът на Смолян Николай Мелемов.

До понеделник, 19 март експертната комисия трябва да даде становището си за възможностите за стабилизиране на проблемния участък в района на Тикале, част от пътя Смолян-Мадан.

Експертите ще извършат оглед и картировка на свлачището, след което ще се дадат препоръки за спешни мерки за стабилизиране на свлачищната зона. В заседанието участват геолози, експерти, представители на държавни и общински институции.

Председател на експертната група е доц. Стефчо Стойнев – ръководител на катедра „Хидрогеология и инженерна геология“ на Минно-геоложкия университет. Той посочи, че задачата им е да извършат инженерно-геоложки оглед на свлачището, да направят предварителна оценка и набележат мерки за стабилизиране на терена в този участък и успокояване на процесите.

Да предложат възможности за постепенно отваряне на пътя и възстановяване на движението, ако на този етап това е възможно.

Първоначалните огледи и видео кадри с дрон над свлачището показаха пукнатини с размери до 150 метра. / dariknews.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!